Orrella_01

Orrella

In order to renovate the recreation area of the Tikkurila riverbank in Vantaa, a landscape architecture competition was organized, which was won by LOCI Landscape Architects Oy. The starting point for the lighting design of the Åvik playground located in this area was to create space for the playground by placing area lighting on its edges, leaving room for an illuminated landmark in the middle of the playground.

A pole resembling a tree was placed in the middle, with light birds sitting on its branches picking up objects from the environment with their light. Lighting design for the area and idea of the pole was made by Lighting Design Collective, which structural designers of Tehomet completed by taking account architectural, strength technical and manufacturing issues. PEFC-certified, domestic wood was the natural choice for the material of the pole as it sat perfectly on the idea and area surrounding the pole.


Design  

LIGHTING DESIGN COLLECTIVE + LOCI LANDSCAPE ARCHITECTS


Result

Unique and organic treebranch structure combined with innovative lighting design and bird-like luminaires.