Töihin Tehometille

Pohjoismaiden johtavana teräksisten ja puisten valaisinpylväiden valmistajana Tehomet tarjoaa eturivin näköalapaikan tulevaisuuden ulkovalaistus- ja infrarakentamiseen. Kehitämme jatkuvasti uutta, ja kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaidemme tarpeita. Jos tahdot olla rakentamassa turvallisempaa ja viihtyisämpää ympäristöä, tervetuloa joukkoomme!

tehomet terästuotanto

hitsausta

Tehometin työporukkaa

Tehometin suunnittelija Janne Laitinen

Tehomet tarjoaa palkitsevia uramahdollisuuksia. Tehometilla saat työtovereiksesi laajan kirjon ihmisiä, joilla on erilaiset taustat ja erilaista osaamista, ja jotka kaikki keskittyvät tavoitteeseemme olla alamme johtava toimija, luotettavin kumppani ja arvostettu jäsen yhteisöissä, joissa toimimme. 

Missiomme on kehittää yhdessä asiakkaidemme kanssa kaikille turvallisempaa ja viihtyisämpää ympäristöä. Asiakkaidemme onnistumiset ovat työmme tarkoitus.

Olemme kokoamme merkittävämpi osa kansainvälisen Valmont-konsernin verkostoa. Ponnistamme edelleen kangasniemeläisen perheyrityksen vankalta arvopohjalta, ja työllistämme yli 60 paikallista ammattilaista Kangasniemellä, Parikkalassa ja Viron Kiiussa.

Avoimet työpaikat

Juuri tällä hetkellä meillä ei ole avoimia työpaikkoja tarjolla. Huomaathan, että voit kuitenkin jättää avoimen hakemuksen. Ohjeet ja linkki hakemukseen tuossa alla 👇🏼


Avoin hakemus 

Hienoa, että työpaikka Tehometillä kiinnostaa sinua! Jos  meillä ei ole sinun osaamistasi vastaavia työpaikkoja avoinna juuri tällä hetkellä, voit lähettää meille avoimen hakemuksen.

Lähettämällä avoimen hakemuksen Tehometille annat suostumuksesi siihen, että henkilötietojasi voidaan luovuttaa rekrytointiprosessiin osallistuville Tehometin työntekijöille.

Säilytämme avoimen hakemuksen tietoja 12 kuukautta, jonka jälkeen tiedot poistetaan järjestelmistämme. Jos tahdot, että poistamme tietosi jo tätä ennen, voit olla yhteydessä Tehometiin kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen rekry@tehomet.com.

 

Mitä odotamme sinulta

Vahva osaamisemme ja pitkäjänteinen tuotekehitystyömme luo jatkuvasti uusia markkinoita ympäri maailman. Tarvitsemme joukkoomme työntekijöitä, joilta löytyy monipuolista osaamista ja ennen kaikkea halua kehittää itseään. Olet ihminen, joka tekee työnsä vastuullisesti sisäisen motivaation ohjaamana. Innostut asiakkaiden ongelmien ratkaisemisesta ja heidän odotustensa ylittämisestä. Osaat tarttua haasteisiin oma-aloitteisesti. Arvostat muiden tekemää työtä ja työskentelet verkostossa jakaen näkemyksiäsi ja tuoreita näkökulmia.

Oman alansa tiennäyttäjä

Tehomet on Pohjoismaiden johtava teräksisten ja puisten valaisinpylväiden valmistaja, joka on palvellut koti- ja ulkomaisia valaistus- ja infra-alan asiakkaitaan jo yli 40 vuotta.

Meillä pääset näkemään Suomen ja kansainvälisten markkinoiden infrarakentamisen koko kirjon. Teemme päivittäin yhteistyötä esimerkiksi valaistussuunnittelijoiden, sähkötukkuliikkeiden ja sähköurakoitsijoiden kanssa löytääksemme heidän asiakkailleen parhaan mahdollisen ratkaisun yksilöllisiin valaistus- ja infratarpeisiin.

Meillä on valtava määrä näkemystä ja kokemusta, jota jaamme mielellämme ja ylpeydellä kaikille kumppaneillemme. Olemme mukana huomisen älykästä infrastruktuuria kehittävissä innovaatiohankkeissa, jotka mahdollistavat uusien datapohjaisten palvelujen kehittämisen kaupunkien tarpeisiin niin Suomessa kuin maailmalla.


Tehomet tarjoaa myös harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja alan opiskelijoille ja alasta kiinnostuneille

Voit hakea harjoittelu- tai kesätyöpaikkaa täyttämällä avoimen hakemuksen alla olevan linkin kautta.

Lisätietoja harjoittelu- ja kesätyöpaikoista saat lähettämällä sivun alalaidassa olevan lomakkeen tai kirjoittamalla sähköpostia osoitteeseen rekry@tehomet.com.

Avoin hakemus

Mitä tapahtuu hakemuksen lähettämisen jälkeen?

  • Kun hakemuksesi on saapunut perille, lähetämme sinulle vahvistuksen sähköpostitse.  
  • Hanki ajantasaista tietoa meistä ja valmistaudu kertomaan, miksi haluat työskennellä meillä ja miksi olisit oikea valinta tehtävään.  
  • Sinut voidaan kutsua haastatteluun. Haastattelu on tilaisuus tutustua toisiimme ja etenkin sinulle tilaisuus esitellä osaamistasi.  

 

Tehomet sosiaalisessa mediassa:

facebook     

Julius harjoittelee Tehometillä teräsrakenteiden suunnittelua

Jututimme Juliusta toukokuussa 2023 harjoittelujakson alkumetreillä.

Kerro itsestäsi ja reitistäsi Tehometille

Olen Julius Torniainen, kotoisin Mikkelistä. Olen nyt kolmen vuoden ajan opiskellut konetekniikkaa Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Ennen yliopisto-opintojani olin lukio-opinnoissani painottanut luonnontieteitä. Paljon fysiikkaa ja pitkää matematiikkaa, sillä tiesin suuntaavani jatko-opintoni teknilliseen yliopistoon.

Konetekniikan opintoihini on kuulunut mm. lujuusoppia, materiaali- ja tuotantotekniikkaa, automaatiota ja koneensuunnittelua. Konetekniikan opintojen lisäksi sivuaineenani olen opiskellut myös tuotantotaloutta, joista olen valinnut johtamistaitoon liittyviä kursseja, kuten toimitusketjujen ja innovaatioiden johtamista. Opintoni alkavat nyt olla siinä vaiheessa, että on aika valita erikoistumissuunta kahdelle viimeiselle vuodelle, eli maisterivaiheeseen.

Olin aktiivisesti etsinyt harjoittelupaikkaa, mutta sopivaa vaihtoehtoa ei tuntunut löytyvän. Onneksi sitten huomasin Facebookissa, että Tehomet hakee kesäksi harjoittelijaa. Vaikka minulla oli muutama muukin vaihtoehto harkinnassa, Tehometille tuleminen oli lopulta helppo päätös. Uskoin, että harjoittelu Tehometillä antaisi hyvää oppia suunnittelutyöstä. Myös ajatus siitä, että jatkaisin maisterivaiheessa teräsrakenteiden parissa puolsi Tehometin valintaa.

Mistä olet saanut kipinän koneisiin ja teräsrakenteisiin?

Olen ihan pienestä pitäen ollut kiinnostunut rakentamisesta ja erilaisista moottoriajoneuvoista. Isäni on koulutukseltaan myös koneinsinööri ja hän on paljon koneiden kanssa tekemisissä myös vapaa-ajallaan. Uskon, että kiinnostukseni koneisiin on osittain peräisin sieltä. Konetekniikassa minua myös kiinnosti sen käytännönläheisyys ja monipuolisuus. Käytännössä kaikkeen ympärillä olevaan on tarvittu konetekniikan osaamista.

Valitsin harjoittelupaikaksi Tehometin, koska olen erityisesti kiinnostunut teräsrakenteista. Teräsrakenteet ovat erittäin laaja kokonaisuus ja koen, että sen alan osaajana työllistyminen on varmaa.

Kerro harjoittelukokemuksestasi Tehometillä. Mitä olet tehnyt?

Harjoitteluni on nyt vasta alussa, ja ensimmäiset päivät ovat kuluneet käytössä oleviin ohjelmistoihin ja käytännön asioihin tutustuessa. Tavoitteenani on oppia lisää mallinnustaitoja, jotta pystyn hallitsemaan ohjelmistot vielä sujuvammin ja saamaan perusasiat kunnolla haltuun. Tämän jälkeen pystyn keskittymään enemmän soveltavampaan suunnittelutyöhön.

Julius Torniainen
Julius Torniainen Tehometin pylväspuistossa

Aluksi tutustuin tyypillisimpiin tuotteisiin ja vapautin näitä vanhoja tuotteita tuotantoon. Nyt olen jo siinä vaiheessa, että olen päässyt suunnittelemaan uusia tuotteita itsekin. On hienoa, että Tehometillä saan käytännön harjoittelua vaativien teräsrakenteiden suunnittelusta ja tuotantoon viemisestä. Tehometillä pääsen myös näkemään suunnittelutyön jälkeni hyvin, koska tuotteet valmistetaan seinän toisella puolella.

Mihin suuntaat opintojen jälkeen? 

Insinööriopintojen hyvä puoli on se, että ne antavat eväät monenlaisiin tehtäviin. Voin työllistyä esimerkiksi johto- tai asiantuntijatehtäviin, suunnittelu- tai tuotantoinsinööriksi tai kehittämään koneita, laitteita ja niiden osia. Mahdollisuuksia rajoittaa siis käytännössä vain oma kiinnostus. Itselläni ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia tulevaisuuden varalle, ja siksi tämä harjoittelu on hyvä tilaisuus oppia lisää.

Kannustan muitakin rohkeasti kokeilemaan kaikkea, mikä herättää edes pientä kiinnostusta. On tärkeää haastaa itseään, vaikka ei vielä olisi täydellistä osaamista. Tekemällä oppii, ja harjoittelu on juuri sopiva paikka selvittää omia vahvuusalueitaan.

Juliuksen kokemuksia kesän harjoittelujaksosta Tehometillä

Kesä ja sitä myöten myös harjoittelujakso alkaa kääntyä lopuilleen. On aika palata jututtamaan Juliusta ja harjoittelua ohjannutta Tehometin Janne Laitista. Millaisia kokemuksia harjoittelujakso on tuonut? Ovatko keväällä asetetut tavoitteet täyttyneet?

Millaisia ovat päällimmäiset ajatuksesi kuluneesta kesästä 2023 Tehometin suunnitteluosastolla?

Julius:
Aika on mennyt nopeasti. Tuntuu, että vastahan minä aloitin. Etukäteen ajattelin, että valaisinpylväs on melko lailla sellainen yhden tyyppinen tuote, mutta olen päässyt tekemään tosi paljon erilaisia suunnittelutehtäviä. Kesän aikana ei ole tullut vastaan varsinaisia yllätyksiä, mutta se on ollut mukava huomata, että suunnittelutyössä ei rajoituta vain vakiotuotteisiin, vaan tuotteita tehdään asiakkaan toiveiden mukaisesti ja monesti tarvitaan hyvinkin räätälöityjä ratkaisuja.

Janne:
Meillä oli kesän aluksi ajatuksena, että tehdään alkuun meidän vakiotuotteitamme ja haetaan niiden avulla rutiinia. Kuitenkin jo toukokuun lopulla huomasin, että kaverissa on potentiaalia, joten annoin lisää haastetta ja monimutkaisempia suunnittelutehtäviä. Kesän aikana on ollut hieno seurata, miten Julius on ottanut haltuun meidän haastaviakin tuotteita.

Julius:
Ne haastavammat tehtävät ovat olleet sellaisia, että niissä joutuu itse miettimään tuotantotekniikkaan liittyviä ratkaisuja koska niihin ei ole aina olemassa valmiita malleja. Olen näiltä Tehometin kokeneemmilta suunnittelijoilta kysellyt esimerkiksi, miten jokin osa kannattaa valmistaa.

Janne:
Hyvä esimerkki on ollut erään taideteoksen suunnittelu, jota Julius on työstänyt pitkin kesää, ja joka nyt on menossa tuotantoon. Se on ollut jotain aivan muuta kuin perinteistä valaisipylvään suunnittelua, ja sen äärellä Julius on käynyt monta hyvää detaljitason keskustelua meidän suunnitteluinsinööri Jari Aallon kanssa kanssa.

Mitkä ovat ne opit, joita viet mukanasi jatko-opintoihin?

Julius:
Olen päässyt kesän projekteissa kehittämään soveltavaa suunnitteluosaamistani ja myös mallinnustaidot ovat parantuneet tosi paljon. Sain harjoittelusta käytännön tuntumaa siihen, mitä teräsrakenteiden suunnittelu ja erilaiset materiaalit ovat. Olen nähnyt pajalla millaiset ratkaisut toimivat parhaiten. Tämä kokemus antaa hyvän pohjan, kun minulla nyt syksyllä alkaa teräsrakenteiden opintoja.

Janne:
Olemme antaneet Juliukselle tarkoituksella vaihtelevia työtehtäviä, jotta hän saa kattavan kokemuksen suunnittelusta.

Julius Torniainen Tehometin pajalla