Tietoa puutuotteistamme

Raaka-aine

Lujuuslajiteltu liimapuu puupylvään materiaalina takaa tuotteelle pitkän käyttöiän ja hyvät lujuusominaisuudet. 

Tehomet käyttää tuotteissaan kotimaisesta PEFC-sertifioidusta männystä kontrolloiduissa teollisissa prosesseissa valmistettuja liimapalkkeja, joilla on erinomaiset lujuus- ja jäykkyysominaisuudet.  

 

 

Ympäristö

Puinen valaisinpylväs viestii jo olemuksellaan, että se on ympäristötietoinen valinta. Puu on materiaalina kaunis, lämmin ja kestävä materiaali. Suhteessa painoonsa puu on kestävämpää kuin mikään muu materiaali. 

Ympäristöarvot ovat nyt ja jatkossa entistä tärkeämmässä roolissa myös ulkovalaistusprojekteissa. Tehometin dekoratiiviset puupylväät tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden viedä ympäristöarvot aivan uudelle tasolle. 

Puupylvään rakenne

Tehometin puisten valaisinpylväiden perusrakenne on hyvin saman tyyppinen kuin teräksisten pylväiden. Puisen pylvään rakenne täytyy kuitenkin suunnitella puumateriaalin erityisluonteen ehdoilla. Puisilla pylväillä on takanaan pitkä kehityskaari, jonka aikana on kehitetty parhaat ratkaisut kaikkiin rakenteellisiin haasteisiin.

 

Tuotanto

Tehometin puupylväät valmistetaan Parikkalan puupylvästehtaalla asiakkaan tilauksen mukaan korkeatasoisista materiaaleista maailmanluokan osaamista hyödyntäen.

Puun suojaus ja pintakäsittely

Puupylväät suojataan usean kerroksen yhdistelmällä, jossa jokaisella kerroksella on oma tehtävänsä. Vesiohenteiset ja samalla ympäristöystävälliset suoja-aineet auttavat puupylvästä pysymään pitkään kauniina.  

Testaus

Kaikki puiset valaisinpylväämme on laskentamallien avulla todettu täyttävän niille asetettavat vaatimukset, ja vakiomalliston pylväät on lisäksi koeponnistettu testilaboratoriossa. Kaikki uudet pylväsmallit testataan omalla testilaitteistolla mahdollisten heikkouksien löytämiseksi.

Pakkaus ja kuljetus

Pakkaamme puiset valaisinpylväät mahdollisimman vähillä materiaaleilla tinkimättä kuitenkaan tarvittavasta suojasta. Näin työmaalle kertyy mahdollisimman vähän jätettä.

Suunnittelemme kuljetuksen niin, että tuotteet ovat sovitussa paikassa täsmällisesti ja mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Huolto

Puiset rakenteet vaativat ajoittaista huoltoa ja tarpeen mukaan myös korjauksia palvellakseen moitteettomasti vuodesta toiseen. Puisten valaisinpylväiden tarkastus ja perushuolto voidaan tehdä paikan päällä pystyssä olevalle pylväälle.