Puupylvään rakenne

Puisen valaisinpylvään perusrakenne on hyvin saman tyyppinen kuin teräksisen pylvään.

Puupylvään rakenne

 

Puuosan ja maanpinnan väli on tyypillisesti 50–100 mm. Pylvään alin osa on valmistettu kuumasinkitystä teräksestä. Tämä vähentää kosteuden siirtymistä maasta puuhun.

Teräslatva 

Pylväissä on aina teräksinen latvaosa: pylväänpääasennuksissa valaisinsovite tai päätyhattu, mikäli käytetään runkoon asennettavaa vartta tai lyhyttä vaakasuuntaista valaisinsovitetta.

Valaisinsovitteiden vakiomitat ovat Ø60 ja Ø76 sekä pituudet L=70 ja L=100. Muut mitat erikoistilauksesta. 

puupylvään teräslatva

Puuosa 

Puupylväidemme runko valmistetaan lujuuslajitellusta liimapuusta, joka on liimattu sydänpuu ulospäin halkeilun minimoimiseksi. Pylväsrungot saavat lopullisen muotonsa CNC-työstöllä tai höylättynä.

Käyttämässämme liimapuupalkissa on jo valmiiksi keskireikä kaapelointeja varten. Kokoonpanossa pylvään läpi asennetaan vetonaru johdotuksen helpottamiseksi. 

puupylvään puuosa

Terästyvi 

Käytännössä kaikki tuotteemme ovat saatavilla jalustaan asennettavina tai pulttikoriasennukseen soveltuvalla laipalla. Pylväiden teräsosat on kuumasinkitty ja jauhemaalattu pitkän käyttöiän ja hienostuneen ulkonäön takaamiseksi.

Tyypillisesti pylvään tyviosa on vastaavankorkuista metallipylvästä paksumpi: tämä mahdollistaa avaran kytkentätilan uppoluukun takana ja pylvään kalustamisen vaivattomasti. Tarvittaessa kytkentäaukkoja voi olla kaksi tai jopa useampia. 

puisen valaisinpylvään tyvi

Erikoispitkät tuotteet

Kun tuotteet ylittävät logistiikan kannalta käytännölliset mitat,  esimerkiksi korkeat mastot suunnitellaan ja valmistetaan tyypillisesti rungon keskiosiin tehtävällä liitoksella. Nämä teräsosin toteutettavat liitokset mahdollistavat näyttävät ja toiminnalliset rakenteet antaen myös lisää ilmettä toistaen muiden metalliosien viimeistelyä. 

Hyvä esimerkki ovat Tehometin toimittamat 25-metriset puumastot Ranskan Rouenissa.

Tehomet valmisti yhteensä yhden yksirunkoisen ja kahdeksan kaksirunkoista jättiläistä Seinen rantamaisemaan.

Mastot koostuvat kahdesta teräsliitoksella yhdistetystä puurungosta. Rouenin mastojen mittasuhteista kertoo jotain se, että kaksirunkoisen maston huoltotilaan johtaa aikuisen mentävä ovi!

erikoispitkät puupylväät