Tarvikkeet

Kaikkea mitä tarvitset viimeistelemään ja varustelemaan valaisinpylväitä: kytkentätilan tarvikkeita, asennustarvikkeita, lisäosia ja suojia.

Kytkentätilan tarvikkeet

Varustelu projektin vaatimusten mukaan

Jokaisessa Tehomet-valaisinpylväässä on kytkentätila, jossa tehdään  tarvittavat sähkökytkennät. Kytkentätilan kalustus räätälöidään projektikohtaisesti vastaamaan pylväälle asetettuja vaatimuksia.

Yksinkertaisimmillaan kytkentätilassa on kiinnitysraudat pylväsvarokkeelle ja maadoitukselle, ja tila on peitetty ruuvikiinnitteisellä luukulla.

Toisessa ääripäässä kytkentätila sisältää pistorasioita, vesiposteja tai erilaisia asennuslevyjä virtalähteille ja ohjaimille. Kytkentätilan kansi on tällöin usein varustettu lukituksella ja saranoilla käytön helpottamiseksi.

Pistorasiakäytössä kytkentätila on järkevää varustaa myös johtokanavalla, jolloin kytkentätilan luukku voidaan sulkea ja lukita vaikka pistorasia olisi käytössä.

Pylvään asennustarvikkeet ja kiinnikkeet

Laipat ja pulttikorit

Tehomet-valaisinpylväät asennetaan useimmiten betonisiin valmisjalustoihin. Asennuskohteesta riippuen betonijalustan käyttö ei kuitenkaan ole aina mahdollista. Yleisimmin valmisbetonin käytön estää rajoitettu kaivuusyvyys, jolloin tarvitaan matalampaa perustusratkaisua.

Yleisin vaihtoehtoinen tapa on käyttää laippa-asennusta, jota varten tarvitaan perustukseen valettu pulttikori, sekä pylvään tyveen pultistoa vastaava laippa. Tehomet-pylväät voidaan varustaa standardilaipoilla 1–8 ja valikoimasta löydät myös näihin soveltuvat pulttikorit.

Standardimitoituksen lisäksi pylväät ja pulttikorit voidaan toki toimittaa myös täysin kohteen vaatimalla mitoituksella.

Suojat

Suojaa valaisinpylväille, puustolle ja jalankulkijoille

Yleisimmin kolhuja syntyy parkkipaikoilla tai lumiaurauksen yhteydessä. Pylvässuojia on erilaisia, ja niitä räätälöidään myös kohteen tarpeiden mukaiseksi.