Älykäs infrastruktuuri

Lähivuosina voimistuva kaupungistumisen trendi haastaa meidät ratkaisemaan kasvavien kaupunkien ja niiden infrastruktuurin rakentamisen haasteita hallitusti. Verkkolaitteiden ja datan määrä kasvaa jatkuvasti, ja muokkaa elämäämme monin tavoin. Suuri osa liikenteestä, sähköjärjestelmistä ja teistä pohjautuu edelleen eilisen rakenteisiin. Kuinka kehitämme jatkuvasti kasvavaa kaupunki-infraa niin, että se palvelee meitä tehokkaammin, kestävämmin ja joustavammin?

Tehometilla olemme eturintamassa kehittämässä älykkään infrastruktuurin rakenteita yhdessä laajan kumppaniverkostomme kanssa. Kehitämme ratkaisuja, jotka auttavat kaupunkeja vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Älypylväät

Pala palalta älykkäämpää infraa

Älypylväs on valaisinpylväs, johon on integroitu 5G-tukiaseman lisäksi esimerkiksi erilaisia antureita, kameroita ja tarkkuuspaikannuslaitteita sekä sähköautojen latausyksikkö. 

Modulaarisilla älypylväillä voidaan yhdistää useita erilaisia toiminnallisuuksia kohteen vaatimusten mukaisesti. Älypylvästuoteperheen modulaarinen rakenne mahdollistaa erikokoiset pylväät, erilaisten laitteiden integroinnin ja kuhunkin kohteeseen tarvittavien digitaalisten palvelujen toteuttamisen.

EV Latausasemat

Kestävyyttä, luotettavuutta ja esteettisyyttä lataukseen

Tuotevalikoimastamme löydät nyt myös modulaariset ja kaupunkiympäristöön kauniisti istuvat sähköautojen AC-latausasemat.  Saatavilla on kahta eri mallia pollarimallinen VOLTERRA sekä seinäasenteinen SITERRA.

E-bus latausmastot

Luotettavasti sähkövirtaa busseihin

Liikenne sähköistyy kovaa vauhtia, ja sähkö vauhdittaa kiihtyvällä tahdilla myös julkista liikennettä. Sähköbussit ovat jo kiinteä osa usean kaupungin katukuvaa, ja moni kaupunki on ilmoittanut sähköistävänsä joukkoliikenteensä lähivuosina. 

Sähköistyvällä joukkoliikenteellä pyritään puhtaampaan kaupunki-ilmaan, hiljaisempaan liikenteeseen ja viihtyisämpään kaupunkiympäristöön. Päästötön liikenne tukee kestävän kehityksen ympäristötavoitteita. 

Sähköbussien tulee olla toimintavarmoja ja luotettavia, mikä asettaa myös sähköautojen lataamiselle korkeat vaatimukset. Tehometin kuumasinkityt ja maalatut sähköbussien latausmastot ovat pitkäikäinen, esteettinen ja kustannustehokas ratkaisu lataustarpeeseen. Latausmastot voidaan toteuttaa joko alaslaskeutuvalla pantografilla tai bussista ylös latausasemaan nousevalla ratkaisulla.  

Solar

Autonomiset Ecliptico-aurinkopaneelipylväät

Ecliptico on näyttävä katseenvangitsija, jonka kauniisti kaareutuvat aurinkopaneelit kertovat jo ensisilmäyksellä, että valaisin saa energiansa auringosta. Ecliptico tukee tyylikkäästi kestävän kehityksen tavoitteita. 

Kaivuutöitä tai maanalaisia kaapelointeja ei tarvita, koska Ecliptico-aurinkopaneelipylväs on täysin itsenäinen ja 100 % aurinkoenergialla toimiva. Toisin sanoen: Ecliptico tuo valon myös syrjäisiin paikkoihin, joihin sähkön vetäminen on liian kallista tai hankalaa.  

FlexSol Solutionsin ja Valmontin yhteisen kehitystyön ansiosta seuraavan sukupolven aurinkopaneelit ovat nyt saatavilla sinunkin projektiisi.