Puupylväiden ympäristövaikutukset

Kestävä valinta koko elinkaaren ajan

Puutuotteen ympäristövaikutukset syntyvät tuotteen elinkaaren aikana. Tuotteen elinkaarella tarkoitetaan kaikkia niitä vaiheita, jotka tuote käy alusta loppuun. Niitä ovat materiaalin hankinta, prosessointi ja kuljetukset, tuotteen valmistus, jakelu, käyttö, huolto, uudelleenkäyttö, kierrätys ja hylkääminen.

 

PEFC – puun alkuperäketjun hallinta

Puupylväillemme myönnettiin PEFC-sertifikaatti elokuussa 2009. Se takaa puumateriaalin vastuullisen hankinnan ja materiaalin jäljitettävyyden metsästä aina lopputuotteeksi asti. Valittuasi Tehometin PEFC-sertifioidun puupylvään tiedät, että jokaista metsästä kaadettua puuta kohden istutetaan kolme uutta puuntainta.  

PEFC-standardiin on tulossa merkittäviä metsäluontoa edistäviä uudistuksia vuosien 2022–2023 aikana. Tiukentuvissa PEFC-vaatimuksissa kiinnitetään erityistä huomiota arvokkaiden elinympäristöjen, metsistä riippuvaisten eliölajien ja riistan sekä vesialueiden suojeluun. 

Puu on ympäristötietoinen valinta

Puun kyky sitoa hiilidioksidia ei lopu metsien kasvuvaiheeseen, vaan myös valmiit puutuotteet sekä puurakennukset toimivat pitkäaikaisina hiilivarastoina. 

Jokainen puutuotteessa oleva puukuutio sitoo noin tonnin verran hiilidioksidia pois ilmakehästä. Mitä pidempään puiset tuotteet ovat käytössä, sitä kauemmin hiili on pois ilmakehästä. 

Elinkaarensa lopussa olevan puutuotteen kierrätettävyys on vaivatonta. Ympäristöystävällisten pintakäsittelyaineiden ansiosta puinen valaisinpylväs voidaan polttaa turvallisesti energiaksi.  

 

Tehometin puupylvästuoteperheen tuotteet ovat aidosti vastuullinen valinta valaisinpylväiksi matkalla kohti kestävämpää huomista. 

 

Männyn taimi