Puun suojaus ja pintakäsittely

Laserlogo puupylvään kyljessä

 

Tehometin puupylväät on suunniteltu kestämään vaihtelevia ja rankkoja olosuhteita. Puupylväitä on toimitettu yli 30 maahan, ja ne on testattu äärimmäisissä olosuhteissa. Kylmässä pohjolassa vuodenaikojen väliset lämpötilaerot voivat olla yli 80 astetta, ja Lähi-idän alueella UV-säteily on erittäin intensiivistä. 

Puupylväiden pitkä käyttöikä edellyttää korkealaatuista puuraaka-ainetta ja hyväksi koeteltua pintakäsittelyä. Käytämme kotimaisen Teknoksen kehittämää pintakäsittelyjärjestelmää. 

Puupylväät suojataan usean kerroksen yhdistelmällä, jossa jokaisella kerroksella on oma tehtävänsä. Olemme valinneet pintakäsittelymenetelmämme niin, että siinä yhdistyy kaksi tärkeää tavoitetta: ympäristömyötäisyys ja paras mahdollinen suoja puutuotteen koko elinkaaren ajaksi. Vesiohenteiset ja samalla ympäristöystävälliset suoja-aineet auttavat puupylvästä pysymään pitkään kauniina.  

Jokaisen lisätyn pintakäsittelykerroksen välissä käytetään kuivauskammiota tasalaatuisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kuivauskammio
Puupylväät kuivataan jokaisen pintakäsittelykerroksen jälkeen kuivauskammiossa.

 

Pintakäsittely on testattu EN 927-5 ja EN 927-6 -standardien mukaan. Teräsosat on kuumasinkitty EN ISO 1461 -stadardin mukaan sekä pulverimaalattu.

Puumateriaali laajenee ja kutistuu ympäristön kosteuden vaihteluiden ja vuodenaikojen mukaan aina jonkin verran. Siksi käytämme joustavaa pintakäsittelyä,joka mukautuu puun luonnolliseen elämiseen.

Puutuotteen pintakäsittelykerrokset

Ensimmäinen kerros suojaa puuta sinistymältä, homeelta ja laholta. Seuraava kerros antaa puupylväälle kauniin läpikuultavan sävyn asiakkaan toiveen mukaan. Pintaan tulevat sävytetyt lakkakerrokset parantavat suojaa UV-säteilyltä tarjoten lisäksi puulle suojan kosteutta ja säiden vaihtelua vastaan vuoksiksi eteenpäin. 

Merenrantaan ja voimakkaan UV-säteilyn alueelle tarjolla on valinnainen lisäkerros pintakäsittelyyn.  

Puupintojen vakiovärit

 

puu-värit caramel

Caramel

puuvärit cinnamon

Cinnamon

puuvärit cocoa

Cocoa

puuvärit nutmeg

Nutmeg

puuvärit saffron

Saffron

puuvärit onyx

Onyx

puuvärit slate

Slate

puuvärit topaz

Topaz

puuvärit vanilla

Vanilla

Puupylväiden teräsosien vakiovärit

 

silver grey

Silver Grey

Fjord 05

Mars

Dark Bronze

grey 900 sand

Grey 900 Sand

Black 200 Sand

Black 200 Sand