Uutiset ja kuulumiset

Sinkityistä pylväistä taidetta

Tehometin vakiotuotteet, sinkityt teräspylväät uudessa roolissa Kilpisjärvellä.

Tehometin pylvästuotannon alkuvaiheessa pääosan tuotteista muodostivat sinkityt teräspylväät. Monikäyttöiset, kestävät ja kustannustehokkaat sinkityt pylväät ovat edelleen hyvin merkittävä osa Tehometin tuoteperhettä. Vuosien saatossa pylväiden ilme ja materiaalit ovat muuttuneet. Sinkitys jää usein piiloon hyvinkin värikkäiden maalipintojen alle ja pylväiden muotoiluun on saatu uusia mahdollisuuksia. Pylväiden ulkoasuun ja suunnitteluun on panostettu ja lukuisiin kohteisiin on tehty yksilöllisiä sekä tyylikkäitä dekoratiivisia pylväitä. Osa ratkaisuista on alkanut muistuttaa jo taideteoksia.

Myös sinkityt pylväät ovat pitäneet pintansa ja ovat nyt lisäksi osoittaneet salonkikelpoisuutensa. Kilpisjärven tullitoimipaikalla on nähtävissä vaikuttava, 13 metriä korkea ja 28 metriä leveä julkinen taideteos; Ylösalasalasylös. Maantiekaiteista ja sinkityistä pylväistä toteutettu teos on Anssi Pulkkisen sekä Nestori Syrjälän luomus, joka voitti Valtion taidetoimikunnan vuonna 2019 järjestämän avoimen taidekilpailun.

“Taideteoksen koko mahdollistaa sen helpon havaitsemisen ohi kulkevista autoista. Tosin teoksen viereen pääsee autolla katsomaan sitä eri kulmista. Maanteiden varrella olevat elementit; maatiekaiteet ja pylväät ovat matkailijoille tuttuja ja tunnistettavia, mutta muodot ovat muuttaneet elementit oudoksi ja yllättäväksi, “ kertovat taiteilijat.

Sami Huuskonen

Muotoilupäällikkö, Tehomet ⎮ Smart Solutions Product Manager EMEA, Valmont ESS
Puhelin: +358 44 746 5583
Sähköposti: sami.huuskonen [at] tehomet.com

Uusimmat artikkelit

Uutiset ja kuulumiset | 7.03.23

Ukrainalaisen Mykolan elämä mullistui Venäjän hyökkäyksen myötä

Uutiset ja kuulumiset | 1.02.23

Tehomet jäseneksi LUCI-verkostoon

Uutiset ja kuulumiset | 2.01.23

Esittelyssä puupylväiden vientipäällikkö Petteri Ikäheimo

Uutiset ja kuulumiset | 16.12.22

Pentti Kettuselle talousneuvoksen arvonimi

Uutiset ja kuulumiset | 13.12.22

Joulun ja loppuvuoden 2022 aukioloajat