Uutiset ja kuulumiset

Tehomet ja älypylväät esillä Expo 2020 Dubaissa

Tehomet osallistuu lokakuun alussa alkaneeseen Expo2020-maailmannäyttelyyn, joka järjestetään Dubaissa. Expo2020 on maailman ensi-ilta Suomessa kehitetylle älypylväisiin perustuvalle nopealle 5G-verkolle.

Joka viides vuosi järjestettävä maailmannäyttely on yksi vanhimmista ja suurimmista kansainvälisistä tapahtumista, ja se kestää kuusi kuukautta. Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyyn osallistuu lähes 200 maata, mikä tekee siitä ehdottomasti yhden näkyvimmistä ja vaikuttavimmista tapahtumista maailmassa. Maailmannäyttely inspiroi ihmisiä teemalla ”Connecting Minds, Creating the Future” esittelemällä parhaita esimerkkejä yhteistyöstä, innovoinnista ja yhteistyöstä ympäri maailmaa.

Suomen paviljongin inspiraation lähteenä on valkoinen ensilumi. Lumiviitta-niminen (englanniksi Snow Cape) paviljonki kokoaa yhteen yli sata suomalaista yritystä esittelemään tarjontaansa ja ratkaisujaan.

Älypylväiden edelläkävijä

Suomen paviljongissa esitellään LuxTurrim5G ja siihen liittyvät kaksi toimivaa älypylvästä, joita ovat olleet kehittämässä Nokian ja Tehometin lisäksi Orbis, Teleste, Vaisala, Indagon, L7Drive, Link Design, VTT ja Spinverse.

Smart Pole
Älypylvääseen voidaan integroida 5G-tukiaseman lisäksi esim. sää- ja ilmanlaatusensoreita, videokameroita, näyttöjä, tutka- ja tarkkuuspaikannuslaitteita sekä sähköauton latausyksikkö.

LuxTurrim5G on Nokian vetämä innovaatioekosysteemi, joka kehittää nopeaa 5G-verkkoa. Konsepti perustuu älypylväisiin, joihin on integroitu 5G-tukiaseman lisäksi videokameroita, antureita, näyttöjä ja muita laitteita. Tehomet vastaa pylväiden suunnittelusta ja valmistuksesta.

Oheinen video kertoo Luxturrim5G-ekosysteemin käytännön sovelluksista, jotka vastaavat kestävän kehityksen ja digitalisaation haasteisiin.

 

LuxTurrim5G-älypylväät luovat digitaalisen perustan älykkäälle ja kestävälle kaupungille. 

Älykkäillä ratkaisuilla on laajat markkinat

LuxTurrim5G-ekosysteemion herättänyt laajaa kansainvälistä kiinnostusta. Se auttaa osaltaan kaupunkeja vastaamaan kaupungistumisen ja ilmastonmuutoksen haasteisiin ja edistämään kestävää kehitystä..

Luxturrim5G-projektin vaiheita on seurattu aiemmin uutisissa toukokuussa – Ainutlaatuinen älykaupungin pilottiympäristö valmistui Espoossa – ja kesäkuussa – Älypylvään esikaupallinen versio valmis.

Smart pole with display
Tehomet vastaa älypylväiden suunnittelusta ja valmistuksesta.

 

Älypylvästuoteperheen kehitys jatkuu edelleen ja uusia palveluja pilotoidaan tarpeen mukaan. Tarina jatkuu, ja kerromme varmasti lisää mielenkiintoisia uutisia myös lähitulevaisuudessa. On etuoikeus olla mukana kehittämässä tulevaisuuden älykaupunkitekniikkaa.

 

Expo 2020 Dubai – yhteistyökumppanit 

Spinverse: Ekosysteemin johtaminen ja projektin koordinointi

Tehomet: Älypylväiden suunnittelu ja valmistus

Orbis: Kaapelointi, liitännät ja integrointi

Teleste: Integroidut julkiset turvallisuus- ja tietoratkaisut ja -palvelut

Indagon: Paikannustekniikat ja -palvelut

L7 Drive: Älykkäät energiaosajärjestelmät ja akun varajärjestelmä

Vaisala: Ympäristö- ja sääpalvelut

LINK Design and Development: Palvelumuotoilukehitys

VTT: 5G-yhteyden ja mikroelektroniikan kehittyneen teknologian tutkimus ja kehitys

Nokia: 5G-teknologia ja ekosysteemin johto

Heimo Ketola

Markkinointiviestintäpäällikkö
Puhelin +358 50 597 3774
Sähköposti: heimo.ketola [at] tehomet.com

Uusimmat artikkelit

Uutiset ja kuulumiset | 7.03.23

Ukrainalaisen Mykolan elämä mullistui Venäjän hyökkäyksen myötä

Uutiset ja kuulumiset | 1.02.23

Tehomet jäseneksi LUCI-verkostoon

Uutiset ja kuulumiset | 2.01.23

Esittelyssä puupylväiden vientipäällikkö Petteri Ikäheimo

Uutiset ja kuulumiset | 16.12.22

Pentti Kettuselle talousneuvoksen arvonimi

Uutiset ja kuulumiset | 13.12.22

Joulun ja loppuvuoden 2022 aukioloajat