Teräksiset valaisinmastot 

Valaisinmastoja käytetään tyypillisesti kohteissa, joissa valoa tarvitaan läpi vuorokauden, ja jotka vaativat tasaista valaistusta suurella alueella. Tällaisia alueilta ovat esimerkiksi satamat, lentokentät, pysäköintialueet, teollisuusalueet ja urheilukentät.

tehometin teräsmastot rovaniemi

Korkealta ja kovaa

Tehometin valaistusmastoilla saavutat turvallisen ja viihtyisän valaistuksen niin pienille pysäköintialueille kuin kansainvälisen tason urheiluareenoille. Tuotevalikoimamme ulottuu pihojen 10 metrin korkuisista valaistusratkaisuista yli 40-metrisiin mastoihin, jotka sopivat satamiin ja urheilustadioneille.

Kuumasinkitys varmistaa mastoille pitkän käyttöiän. Kuumasinkityt mastot voidaan myös maalata haluttuun sävyyn, mikä parantaa entisestään korroosionsuojaa.

KARTIOMASTOT

Tehometin teräksinen kartiomasto on ylivoimainen ratkaisu, kun tarvitaan korkeita rakenteita. Ne suunnitellaan modulaarisina kokonaisuuksina viiden metrin välein 20–50 metrin korkeuksiin. Mastolohkot kootaan asennustyömaalla limiliitoksin, jotka varmistetaan ruuveilla.

Kartiomaston toimitussisältö voi käsittää orsiston, peruspultit valusapluunoineen ja turvatikkaat. Mastot voi varustaa erilaisilla orsilla, huoltotasoilla ja -koreilla.

OLAKEMASTOT

Tehometin olakemastot valmistetaan korkealuokkaisista pyöreistä teräsputkista asiakkaan tarpeiden mukaan 20 metristä yli 40 metrin pituisiksi. Maston osat kootaan ruuviliitoksin, joten asennus on nopeaa ja vaivatonta.

Olakemastojen toimitussisältö käsittää tarvittaessa orsiston, peruspultit valusapluunoineen sekä turvatikkaat. Orsisto voidaan toteuttaa rengasortena tai perinteisenä taso-ortena. Huoltotasot ja -korit räätälöidään tapauskohtaisesti maston ja sijoituskohteen mukaan.

Mastojen mitoitus

Suunnittelemme jokaisen valaistusmaston yksilöllisesti kunkin kohteen vaatimukset huomioiden. Lopputulokseen vaikuttavat mm. valaisinkuormat, tuuli- ja asennusolosuhteet, paikalliset viranomaismääräykset sekä asiakaskohtaiset erityistarpeet. Tuotteet suunnitellaan Eurokoodeja noudattaen, ja valmistus on sertifioitu EN1090-standardin mukaisesti oikeuttaen CE-merkintään.

Mastojen varustus

teräsmastojen varusteet

Mastojen orret

Tehometin valaisinmastot voidaan varustaa erilaisin orsistoin. Rengasorsi sopii 360º valaistukseen, taso-orsi taas tapaukseen, jossa valaisimet suunnataan tiettyyn suuntaan.  Orsisto voidaan toteuttaa myös moottorisoituna, jolloin se voidaan laskea tarvittaessa alas.

Rengasorsivaakaorsi

Mastojen huoltokorit

Huoltotasot ja -korit suunnitellaan projektin vaatimusten mukaan.

huoltokoriHuoltokori

Mastojen turvatikkaat

 

Turvatikkaatturvatikkaat

Mastojen perustus

Mastojen perustaminen  suunnitellaan yleensä tapauskohtaisesti kohteesta riippuen. Pienemmissä mastoissa on mahdollista käyttää eri toimittajien valmisbetonijalustoja. Suuremmat, yli 20–25 metriä korkeat mastot perustetaan käytännössä aina peruspultistoon, ja perustukset valetaan useimmiten paikan päällä. Mastojen perustuskuormat ovat verrattain suuria, joten suunnittelussa on tarpeen käyttää rakennesuunnittelijan konsultointia ja tarvittaessa maaperätutkimusta.

teräsmaston perustus

Mastojen asennus

Mastojen asennus tulee suunnitella huolellisesti. Tehometin ammattitaitoinen henkilökunta on aina apunasi, kun tarvitset tietoa ja tukea mastojen asentamisessa.