Uutiset ja kuulumiset

Esittelyssä logistiikka-assistentti Juho Manninen

 

Tehometin logistiikka-assistenttina toimiva Juho Manninen huolehtii siitä, että Tehometin tehtaalta valmistuneet tuotteet saadaan sujuvasti ja oikeaan aikaan asiakkaille

 

Logistiikka-assistentin työn onnistumisen edellytyksenä on olla jatkuvasti pulssilla siitä missä tahdissa töitä tehtaalta valmistuu. Juho on tottunut pitämään useita lankoja käsissään yhtä aikaa ja viemään asiat onnistuneesti maaliin, välillä myös työajoista joustaen.

Juho on toiminut aina mielellään ihmisten kanssa. Siitä kertoo myös hänen aiempi työhistoriansa sekä harrastukset. Työn ulkopuolella hän on mm. pitänyt Kangasniemellä iltapäiväkerhoa lapsille ja valmentanut kymmenen vuoden ajan paikallista miesten edustusjoukkuetta jääkiekon kakkosdivisioonassa.

Ennen Tehometille siirtymistään Juho vietti 12 vuotta myyntityön parissa, joista n. 5 vuotta auton ratissa kiertäen pitkin Suomea myyjänä. Perinteinen myyntityö oli ihmisten parissa viihtyvälle Juholle mieleinen haaste, mutta työn venyvät aikataulut ja pitkät päivät saivat hänet hakeutumaan työhön, joka alkaa ja loppuu työpaikan ovella.

 

Viikkosuunnitelmia, rahtipapereita ja tuotteiden pakkausta

Työarkea aikatauluttaa torstaisin tehtävä seuraavan viikon viikkosuunnitelma, joka kertoo kaiken oleellisen; missä järjestyksessä työt tehdään, milloin kuljetetaan, millä kuljetetaan ja minne tavara on menossa. Logistiikka-assistentin tärkeitä kumppaneita ja tiedon lähteitä ovat tehtaan työntekijöiden ja vuoroesimiesten lisäksi samassa pihapiirissä toimivan maalausyritys FSP:n työnjohtaja ja kuljetusyritys K-S Rahdin yhteyshenkilö.

Luulen olevani aika hyvä ihmisten kanssa. Varmasti kokemukset ihmisten parissa myyntityön kautta sekä valmennustaustani auttavat siinä asiassa. Kuulen, näen ja aistin ihmisistä asioita herkästi ja osaan ehkä käsitellä heitä sitä kautta hetkeen sopivalla tavalla.

Juho on aiemmissa työtehtävissään huolehtinut mm. muuttofirman ajojärjestelijänä kymmenien autojen ja yli 100 työntekijän koordinoinnista ruuhkaisina muuttopäivinä, joten kokonaiskuvan hahmottamiseen ja muuttuvien tilanteiden hallintaan on hyvät lähtökohdat.

Koen, että tässä minun roolissa on tärkeää se, että asiat menee aikataulussa ja suunnitellusti, ja että kaikki se minun ohjailemiseni näkyisi mahdollisimman vähän. Yritän toimia niin, että kaikkien olisi helppo tulla toimeen ja asiat sujuisivat ongelmitta.

Hyvästä suunnittelusta huolimatta arkipäivään mahtuu usein yllätyksiä ja väliin tulevia muuttujia, jotka vaativat nopeata reagointia. Vaikka suurin osa työajasta kuluu toimistolla tietokoneen ääressä, hoitaa Juho kaikkia mahdollisia juoksevia asioita myös tehtaan puolella.

Työnkuvaan kuuluu oleellisesti märkämaalattujen tuotteiden viimeistely ja pakkaus ennen niiden kuljetusta. Märkämaalatut tuotteet ovat tyypillisesti monimutkaisia ja suurikokoisia kuljetettavia, kuten esimerkiksi vuonna 2021 toimitetut Raide-Jokerin yli 500 ripustuspylvästä ja tänä vuonna Helsingin Senaatintorille valmistetut massiiviset yhteiskäyttöpylväät.

 

Vapaa-aika kuluu liikkuen

Juhon vapaa-ajan täyttää perheen ja lasten harrastusten lisäksi liikunta eri muodoissa. Omien jääkiekon kilpapelivuosien jälkeiset valmentajavuodet olivat antoisia, mutta myös aikaa ja voimia vieviä. Aikaa ja energiaa ei tahtonut jäädä oman kunnon rakentamiseen niin paljon kuin mieli olisi tehnyt. Nyt kun edustusjoukkueen valmentaminen on jäänyt, aikaa on ollut myös omaan tavoitteelliseen treenaamiseen. Ja asetettuihin tavoitteisiin on myös päästy: neljäkymmentä vastikään täyttänyt mies on nyt paremmassa fyysisessä kunnossa kuin koskaan aiemmin. Aivan kaikkea valmentamista Juho ei kuitenkaan ole raaskinut jättää…

Viime kaudella palasin valmentajaeläkkeeltä vielä sen verran, että valmensin oman tyttären ringettejoukkuetta, joka pelaa C-nuorissa. Näimme siinä joukkueessa sen verran potentiaalia, että halusin olla mukana auttamassa ja ulosmittaamassa kaiken mahdollisen. Se kausi huipentui siihen, että pelasimme SM-turnauksen mitalipeleissä!

 

Työpaikka Tehometillä luo turvaa ja tasaisuutta arkeen

Tehomet edustaa Juholle pysyvyyttä ja turvaa koronan, inflaation ja kaiken muun epävakauden keskellä. Energiaa jää käytettäväksi arjen pyörittämiseen, kun ei tarvitse stressata sitä, että meneekö työpaikka nurin ensi viikolla vai ei.

Olen kiitollinen ja arvostan suuresti työpaikkaani Tehometillä. Ymmärrän, että tänä päivänä ei ole itsestäänselvyys, että voi ja saa työskennellä omalla kotipaikkakunnallaan ja vielä näin menestyvässä ympäristössä. Laitan omalta osaltani kaikki likoon, jotta näin olisi myös jatkossa.

Tehomet on yli 40 vuoden historiansa aikana työllistänyt kymmeniä paikallisia ammattilaisia Kangasniemellä, Parikkalassa ja Viron Kiiussa. Pohjoismaiden johtavana valaispylväiden ja -mastojen valmistajana Tehomet tarjoaa kiinnostavia eturivin näköalapaikkoja tulevaisuuden ulkovalaistus- ja infrarakentamiseen.

 

Yhteystiedot:

Logistiikka-assistentti
Juho Manninen

Sijainti: Kangasniemi
+358 40 823 5343
juho.manninen(at)tehomet.com

Uusimmat artikkelit

Uutiset ja kuulumiset | 6.09.23

Tehomet ja Jukurit jatkavat yhteistyötään myös kaudella 2023–24

Uutiset ja kuulumiset | 5.07.23

Jouko viihtyi Tehometillä reilut 40 vuotta

Uutiset ja kuulumiset | 10.05.23

Kesän 2023 aukioloajat Tehometillä

Uutiset ja kuulumiset | 26.04.23

Tehomet Baltic otti käyttöön huippuluokan tuotantolinjan

Uutiset ja kuulumiset | 7.03.23

Ukrainalaisen Mykolan elämä mullistui Venäjän hyökkäyksen myötä