Uutiset ja kuulumiset

Esittelyssä puupylväiden vientipäällikkö Petteri Ikäheimo

Petteri vie suomalaista puuosaamista maailmalle

 

Tehometin vientiosasto sai loppukesästä 2022 pohjoisen ulottuvuuden, kun Rovaniemellä asuva Petteri Ikäheimo aloitti puisten valaisinpylväiden vientipäällikkönä. Petterin tehtävänä on tehdä Tehometin puiset valaisinpylväät tunnetuiksi EMEA-alueella, joten työkenttänä on Euroopan lisäksi Lähi-Itä ja Afrikka.

Petterille oli luonteva valinta hypätä Tehometin matkaan, koska molempien tavoitteet ja arvot ovat samansuuntaiset; molemmat ovat edistäneet tahoillaan kotimaisen puun käyttöä, tehneet kauppaa julkisiin ulkotiloihin ja omalla työllään muokanneet ihmisten elinympäristöä viihtyisämmäksi.

Tehometin korkealuokkaiset tuotteet ja erittäin hyvä maine asiakkaiden keskuudessa saivat Petterin vakuuttumaan valinnastaan.

Huomasin ilokseni, että Tehomet on yritys, jossa yhdistyy kotimaisen perheyrityksen ihmisläheinen arvomaailma ja ison pörssiyhtiön ulottuvuudet ja mahdollisuudet. Tehomet palvelee joustavasti ja ketterästi. Porukka on helposti lähestyttävää, ja pienessä organisaatiossa kaikille tekijöille löytyy aina kasvot. Se tekee Tehometistä työpaikkana erittäin mielenkiintoisen.

 

Pärjäämme maailmalla korkealla laadulla

Maailmaa kiertäessään Petteri on huomannut, että suomalaista laatua on helppo myydä. Suomella on maana myönteinen kaiku, ja siksi suomalaisella myyjällä on jo lähtökohtaisesti pieni etu puolellaan. Emme ole ehkä halvin vaihtoehto, mutta pärjäämme korkealla laadulla.

Sellainenkin maine meillä suomalaisilla on, ettemme hallitse small talkia. Puhumme harvakseltaan ja vain silloin kun on asiaa. Petteri kääntää tämän vahvuudeksemme: me arvioimme vastapuolta suomalaisilla mittareilla, kuulostelemme ja rakennamme luottamusta vähän kerrassaan. Ja sitten kun luottamus kerran syntyy, se kestää pitkään.

Tykkään sellasista haasteista, että lähen sinne minne muut ei halua tai uskalla. Maailmalle on mukava lähteä tapaamaan ihmisiä eri kulttuureissa. Se antaa ylimääräisen motivaation työn teolle ja siinä oppii kunnioittamaan eri kulttuureja. Ihmiset ovat perimmältään samanlaisia taustasta riippumatta.

 

Puutuotteiden myynti on myös puutietouden opettamista

Petteri on kasvanut puisia puistotuotteita valmistavan pohjoissuomalaisen perheyrityksen arjessa. Puu materiaalina ja puisten tuotteiden ominaisuudet ovat tulleet tutuiksi kentällä tuotteita asentaessa. Suomalainen mänty on uusiutuva ja laadukas materiaali, ja Petteri on tottunut kertomaan sen vahvuuksista ja soveltuvuudesta moniin käyttötarkoituksiin esimerkiksi muovin, teräksen tai betonin vaihtoehtona.

Puusta ja sen ominaisuuksista esiintyy jatkuvasti virheellisiä ennakkoluuloja ja ”tietoja”, joten puutuotteiden myyjän rooliin kuuluu myös opettaa asiakkaille tosiasioita puusta materiaalina ja tuotteena.

Asiakkaille on muistutettava, että puu on orgaaninen luonnonmateriaali. Jokainen puutuote on siksi aina hiukan erilainen kuin samalta linjalta valmistunut toinen vastaava puutuote.

Halkeamat puisissa rakenteissa ovat meille suomalaisille itsestään selviä ja jokapäiväisiä ilmiöitä, joista ei tarvitse sen enempää huolestua. Puurakenne kestää kyllä vaikka siihen tulisi puun kosteuselämiseen liittyviä muutoksia. Tätä voi olla vaikea ymmärtää, varsinkin jos on tottunut siihen, että halkeama betonisessa tai teräksisessä rakenteessa aiheuttaa välittömästi toimenpiteitä ja huolta.

 

Vapaa-ajalla tunturiin

Vapaa-aika kuluu usein liikkuen jossain muodossa, vuodenajan mukaan. Kotoa on helppo lähteä tuntureille. Pyhätunturi, Luosto, Ylläs, Levi ja Pallas ovat kaikki helposti saavutettavissa. Kokkailen, laskettelen ja golfaan sen minkä perhe-elämältä ehdin. Paras vuodenaika mulle on kevättalvi. Silloin Lappi on parhaimmillaan.

Yhteystiedot

Petteri Ikäheimo

Vientipäällikkö, puupylväät

Rovaniemi

+358 40 731 9204

petteri.ikaheimo@tehomet.com

Uusimmat artikkelit

Uutiset ja kuulumiset | 6.09.23

Tehomet ja Jukurit jatkavat yhteistyötään myös kaudella 2023–24

Uutiset ja kuulumiset | 5.07.23

Jouko viihtyi Tehometillä reilut 40 vuotta

Uutiset ja kuulumiset | 10.05.23

Kesän 2023 aukioloajat Tehometillä

Uutiset ja kuulumiset | 26.04.23

Tehomet Baltic otti käyttöön huippuluokan tuotantolinjan

Uutiset ja kuulumiset | 7.03.23

Ukrainalaisen Mykolan elämä mullistui Venäjän hyökkäyksen myötä