Uutiset ja kuulumiset

Esittelyssä suunnitteluinsinööri Janne Laitinen

Jannella on kertynyt monipuolista kokemusta työskentelystä Tehometilla

Janne Laitisella on ikää vasta 24 vuotta, mutta hän on jo ”vanha tehomettiläinen”. Janne ehti ottaa tuntumaa Tehometin metallisiin valaisinpylväisiin kolmena kesänä ennen kuin aloitti toimiston puolella suunnittelijan tehtävässä.

”Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan Jyväskylän ammattikorkeaan sähköinsinööriksi, ja ensimmäisenä opiskelukesänä hain kotipaikkakunnalta kesätöitä. Pääsin Tehometille hallityöntekijäksi. Seuraavana kesänä olin taas hallissa töissä, sain suoritettua hitsauksen perusluokat ja sitä myötä tehdä hitsaushommia. Kolmaskin kesä meni hallin puolella samalla kun viimeistelin opinnäytetyötä.Syksyllä Jannelle tarjottiin suunnittelijan paikkaa Tehometillä, eikä asiaa tarvinnut pitkään pohtia. Olen kolmeen kertaan palannut aina samaan paikkaan kesätöihin, koska viihdyn täällä. Tehometillä on hyvä ilmapiiri sekä tuotannon puolella että täällä toimistolla. Yritys on aikoinaan perustettu pienellä kylällä ja kaikki tuntevat toisensa. Täällä tuntee olevansa yksilö toisella tavalla kuin jos ympärillä olisi satoja työntekijöitä.”

Sujuvan tuotantoketjun tärkeä lenkki

Tuoreen suunnittelijan työpäivät kuluvat ennen kaikkea myynnin ja tuotannon tukena varmistamassa, että tuotanto pysyy sujuvasti käynnissä. Janne on päässyt tekemään monipuolisesti suunnittelutöitä sekä vakiotuotteiden että myös erikoisempien projektien parissa.Suunnittelijan pöydälle tulee monenlaisia haasteita, ja työssä on hallittava iso määrä varastotuotteita, tilaustuotteita sekä alihankinnan tuotteita ja niiden osia. Janne on järjestelmällinen luonne, joten narut pysyvät luonnostaan käsissä. Sähköinsinöörin koulutus ja kesätyöt tuotannossa auttavat hahmottamaan sitä kokonaisuutta, mikä muodostuu myynnin, suunnittelun ja tuotannon ketjussa.

”Minulle on kertynyt tuotannon puolelta tärkeää näppituntumaa materiaaliin, tekniikkoihin ja kaikkiin niiden antamiin mahdollisuuksiin. Hahmotan monet tuotteet edelleen niin, että minulla on ne hitsausrukkaset tässä käsissä, ja rakennan sitä tuotetta omassa päässäni. Pystyn nyt täällä suunnittelun puolella jo ottamaan huomioon niitä asioita, jotka ovat tuotannossa hankalampia toteuttaa. Se kyllä palkitsee, kun saadaan asioita jouhevammaksi tuotantoketjussa.”

Jannen viesti on selkeä kaikille asiakkaille, jotka pohtivat vakiotuotteiden räätälöintiä tai projektia, jossa kaikki luodaan alusta alkaen tyhjästä.

”Teemme Tehometillä räätälöityjä tuotteita mielellään, ja kuuntelemme kaikkia asiakkaan toiveita. Haasteita ratkotaan porukalla, ja erikoistoiveet onnistuvat kyllä lähes aina ilman mukinoita.”

Vapaa-aika liikkuen

Vapaa-aikana Janne liikkuu joko omin tai moottorin voimin. Puolimaratoneja on kertynyt jo viisi, ja niitä on tarkoitus juosta myös tulevina kesinä. Talvisin Janne hiihtää mahdollisimman paljon ja käy treenaamassa salilla. Kesäisin Janne kaivaa esiin vauhdikkaammat harrastusvälineensä – moottoripyörän ja harrasteauton, neliveto-Audin. Nyt kun Suomen teitä on tullut koluttua moottoripyörän selässä kaveriporukan ja tyttöystävän kanssa Lappia myöten, mieli tekee jo pidemmälle reissulle, esimerkiksi Norjaan. Ennen kesän reissuja Janne ehtii osallistua talven aikana moneen haasteelliseen asiakasprojektiin, ratkaista monta teknistä pulmaa ja auttaa osaltaan Tehometin asiakkaita pääsemään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Laittakaa nimi muistiin, tästä asialleen omistautuneesta nuoresta ammattilaisesta kuullaan vielä!

 

Yhteystiedot:

Suunnitteluinsinööri
Janne Laitinen

Sijainti: Kangasniemi
+358 400 386 855
janne.laitinen(at)tehomet.com

Uusimmat artikkelit

Uutiset ja kuulumiset | 6.09.23

Tehomet ja Jukurit jatkavat yhteistyötään myös kaudella 2023–24

Uutiset ja kuulumiset | 5.07.23

Jouko viihtyi Tehometillä reilut 40 vuotta

Uutiset ja kuulumiset | 10.05.23

Kesän 2023 aukioloajat Tehometillä

Uutiset ja kuulumiset | 26.04.23

Tehomet Baltic otti käyttöön huippuluokan tuotantolinjan

Uutiset ja kuulumiset | 7.03.23

Ukrainalaisen Mykolan elämä mullistui Venäjän hyökkäyksen myötä