Uutiset ja kuulumiset

Pentti Kettuselle talousneuvoksen arvonimi

Tasavallan presidentti on myöntänyt
9. joulukuuta 2022 Tehometin hallituksen puheenjohtajalle ja neuvonantajalle Pentti Kettuselle talousneuvoksen arvonimen.

Arvonimeä hänelle haki Tehometin toimitusjohtaja Jarkko Kettunen, ja hakemusta puolsivat useat tahot kuten Kangasniemen kunta, seurakunta, Kangasniemen Musiikkiviikot, Kangasniemen palloilijat, Kangasniemen Kalske Ry ja Etelä-Savon Yrittäjät Ry sekä joukko yksityishenkilöitä, joukossa mm. Kangasniemen entinen kunnanjohtaja Pekka Toivonen.

”Tietenkin tällainen tunnustus lämmittää mieltä. On hienoa huomata, että tekemääni työtä arvostetaan”, sanoo tuore talousneuvos, joka on tehnyt mittavan uran Tehometin ohjaimissa.

 

 

Pentti Kettuselle talousneuvoksen arvonimi

Pentti Kettunen tuli Pentti ja Airi Ursinin perustamaan Tehometiin markkinointitehtäviin 1980-luvun alkupuolella. Toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin vuonna 1988, ja vuonna 1990 Tehometin omistus siirtyi Kettusen perheelle.

Pentti Kettusen johdolla yhtiön toiminnassa keskityttiin valaisinpylväiden ja -varsien suunnitteluun ja valmistukseen. Yrittäjän ja yrityksen paineensietokykyä testattiin 1990-luvun lamavuosina, jolloin yrityksellä oli lainaa enemmän kuin liikevaihtoa. Tielaitoksen suuret tievalaistushankkeet 1990-luvulla ja dekoratiivisiin pylväisiin keskittyminen nostivat kuitenkin yrityksen nopeasti kannattavaksi.

 

Tehometin kehityksestä kertovat monet palkinnot ja tunnustukset:

Kangasniemen Vuoden Yrittäjä (1996)

Vuoden Kuumasinkityspalkinto (1999)

Maakunnallinen Vuoden Yrittäjä (2000).

 

Pentti Kettunen ja Tehomet Oy palkittiin valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla vuonna 2006. Suomen Nuorkauppakamarit Ry myönsi Tehomet Oy:lle Vuoden vientitykki -palkinnon vuonna 2009. Lisäksi Suomen Asiakastieto Oy:n raati palkitsi vuonna 2014 Tehometin Etelä-Savon Maakunnan Vahvin -palkinnolla kiitoksena pitkäaikaisesta positiivisesta liiketoiminnan kehittämisestä.

Vuonna 2012 yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos. Tehometin toimitusjohtajaksi tuli Jarkko Kettunen ja isä-Pentti keskittyi hallitustyöhön ja kehitystehtäviin. Pentistä huokuu edelleen valtava kiinnostus valaisinpylväisiin ja koko toimialaan. Hän on mukana yrityksen toiminnassa neuvonantajan roolissa, ja pitää aktiivisesti yhteyttä laajaan asiakkaiden ja kumppaneiden verkostoonsa.

”On ollut onni syntyä Kangasniemelle. Tämä paikkakunta on antanut elämälle hyvät eväät ja täällä saan nyt elää läheisteni ja tärkeiden ihmisten ympäröimänä.”

Erityisen kiitollinen hän sanoo olevansa äidilleen ja vaimolleen.

”Äidilläni ei ollut helppo tehtävä kasvattaa yksinhuoltajana tämmöistä villiä poikaa. Myös vaimolleni Päiville olen kiitollinen. Hän on ollut tärkeä tukeni ja turvani sekä perhe-elämässä että yrityksen asioissa.”

 

Uusimmat artikkelit

Uutiset ja kuulumiset | 6.09.23

Tehomet ja Jukurit jatkavat yhteistyötään myös kaudella 2023–24

Uutiset ja kuulumiset | 5.07.23

Jouko viihtyi Tehometillä reilut 40 vuotta

Uutiset ja kuulumiset | 10.05.23

Kesän 2023 aukioloajat Tehometillä

Uutiset ja kuulumiset | 26.04.23

Tehomet Baltic otti käyttöön huippuluokan tuotantolinjan

Uutiset ja kuulumiset | 7.03.23

Ukrainalaisen Mykolan elämä mullistui Venäjän hyökkäyksen myötä