Valaisinpylväät säänkestävästä teräksestä

Ruosteisia putkia

 

Tavallista terästä ympäristöystävällisempi

Säänkestävä teräs on erittäin luja ja pitkäikäinen materiaali, jolla on poikkeuksellisen hyvä säänkestävyys. Se ei tarvitse erillistä pintakäsittelyä tai kunnossapitoa, mikä tekee siitä tavallista terästä ympäristöystävällisemmän.  

Patinapinta suojaa ja viimeistelee ulkonäön 

Säänkestävä teräs on rakenneterästä, jossa on seosaineina mm. kuparia, kromia, nikkeliä ja fosforia. Tämän koostumuksen ansiosta teräksen pintaan muodostuu tiivis oksidikerros, joka suojaa terästä haitalliselta, syvemmälle ulottuvalta ruostumiselta. Syntyvä korroosio ei ohenna materiaalia.  

Aluksi teräksen pinnalle muodostuva oranssinruskea pinta muuttuu vuosien kuluessa syvemmän ruskeaksi. Säännölliset kostean ja kuivan ilman vaihtelut nopeuttavat patinan syntyä. Patinaa ei synny tasaisen kosteissa tai kuivissa olosuhteissa, ja siksi säänkestävää terästä ei tule käyttää sisätiloissa. 

Vaikka säänkestävää terästä ei tarvitse suojata eikä huoltaa koko elinkaarensa aikana, sen voi kuitenkin maalata. Jos maalipinta naarmuuntuu, teräksen itsestään korjaava pinta estää korroosion leviämisen maalipinnan alle. 

Säänkestävästä teräksestä käytetään usein myös nimeä COR-TEN. Se on US Steel Corporationin omistama tuotemerkki, jota voi käyttää vain sen lisenssillä valmistetusta säänkestävästä teräksestä.  

 

Case: Laukaan valaisinpylväät säänkestävästä teräksestä

Tehomet toteutti uniikin valaisinpylväsprojektin, jossa valaistut kalliomaalausaiheet yhdistyvät säänkestävästä teräksestä valmistettuihin pylväisiin. Lue lisää Asiakastarinat-osiossa.

Pylväät säänkestävästä teräksestä Laukaassa

Suunnitellaan aina tapauskohtaisesti

Voisiko industrial-henkinen säänkestävä teräs sopia kohteeseesi? Annamme mielellämme lisätietoja ja räätälöimme täsmälleen tarpeisiisi soveltuvan kokonaisuuden. Ota yhteyttä myyntiimme esimerkiksi alla olevalla lomakkeella.